> Voliotaki: Έρευνα του Υπ. Ανάπτυξης για τις καταγγελίες για τα αρνιά των «LIDL»

Δευτέρα 14 Απριλίου 2014

Έρευνα του Υπ. Ανάπτυξης για τις καταγγελίες για τα αρνιά των «LIDL»

Εντατικούς ελέγχους τόσο στα κεντρικά γραφεία της εταιρείας LIDL αλλά και σε δεκάδες καταστήματα της εταιρείας στην Αττική πραγματοποιεί η Γενική Γραμματεία Καταναλωτή.

Σύμφωνα με πληροφορίες, ο υπουργός Ανάπτυξης ζήτησε να γίνει έλεγχος αναφορικά με τον τρόπο που η γερμανική πολυεθνική διαφήμιζε και πουλούσε αμνοερίφια σε πολύ χαμηλές τιμές...

Σύμφωνα με έγγραφο της Γενικής Γραμματείας Καταναλωτή, η εταιρεία καλείται να αποδείξει τον αριθμό των αμνοεριφίων που διέθεσε στην αγορά καθώς καταγγελίες καταναλωτών ενημέρωσαν τις αρμόδιες υπηρεσίες του υπουργείου Ανάπτυξης πως τα αποθέματα ουσιαστικά είχαν εξαντληθεί με αποτέλεσμα στελέχη της LIDL να τους ωθούν να προμηθεύονται αρνί σε άλλη, πιο αυξημένη τιμή από αυτή που διαφημιζόταν.

Παράλληλα η γενική γραμματεία Καταναλωτή ενημερώθηκε πως τα αρνιά από την αρχή ήταν ελάχιστα σε αριθμό και πως η διαφήμιση της εν λόγω προσφοράς ως ουσιαστικό στόχο είχε "να μπει κόσμος στα καταστήματα LIDL" κι όχι την επί της ουσίας παροχή αμνοεριφίων σε τιμές ιδιαιτέρως χαμηλές όπως επικοινωνήθηκε εκτενώς στα ΜΜΕ.

newsbomb.gr