> Voliotaki: ΠΑΡΑΛΙΑ ΜΑΜΙΔΑΚΗ: Από γραφική παραλία σε «ΓΡΑΦΙΚΗ»

Παρασκευή 1 Αυγούστου 2014

ΠΑΡΑΛΙΑ ΜΑΜΙΔΑΚΗ: Από γραφική παραλία σε «ΓΡΑΦΙΚΗ»


AΠΟ: ΑΝΑΓΝΩΣΤΗ

Δεν ξέρω αν επιχειρήσατε να πάτε για μπάνιο στην «πλαζ» Μαμιδάκη πρόσφατα. Αν πήγατε είμαι σίγουρος ότι θα αντικρίσατε κάποια πράγματα που κάθε λογικός και ευφυής άνθρωπος θα θεωρούσε παράλογα και εξωπραγματικά.

Αν δεν πήγατε θα σας συμβούλευα να μην πάτε.

Η παραλία όπως θα ήθελα να την αποκαλώ, καθότι δεν έχει περάσει ακόμα στην οργανωμένη εκμετάλλευση της, έχει μετατραπεί σε ένα «τσίρκο» με κύριο διοργανωτή τον Δήμο Βόλου, κομπάρσους ασυνείδητους «επαγγελματίες» της περιοχής και «ανεύθυνους» πολίτες και κοινό τον απλό κόσμο που επιθυμεί να μεταβεί για ένα απλό μπάνιο. Ο οποίος χωρίς να το θέλει γίνεται θύμα εκμετάλλευσης από επιχειρηματία της ακτής με την συγκάλυψη του αρμοδίου Αντιδημάρχου Πρασίνου & Νέας Αγχιάλου.

Ειδικότερα, η τοποθέτηση παρανόμων ομπρελών, σε επαφή η μία με την άλλη, σε μεγάλο μήκος της ακτής και η τοποθέτηση δήθεν ελεύθερων ξαπλωστρών που ακριβοπληρώνονται με τον καφέ, εμποδίζουν τον κόσμο ακόμη και να περάσει προς τη θάλασσα.

Προσθέστε, και τα ΙΧ αυτοκίνητα που ανεξέλεγκτα παρκάρουν πάνω στην ακτή και φανταστείτε το σκηνικό που δημιουργείται σε μία κατά τα άλλα «αναβαθμισμένη» παραλία. Καμία υπηρεσία από τις εμπλεκόμενες (Λιμενικό, Κτηματική Υπηρεσία, Δήμος Βόλου, Εισαγγελέας), δεν ανταποκρίθηκε στις επανειλημμένες καταγγελίες είτε γιατί αδιαφορούν είτε γιατί συγκαλύπτουν.

Το αποτέλεσμα λοιπόν παραμένει δυστυχώς εν μέσω καλοκαιρινής περιόδου, απαράδεκτο για τη πόλη μας και την αισθητική μας, με κύρια ευθύνη του Δήμου Βόλου που στην προσπάθεια του να εφαρμόσει το ελάχιστο την νομοθεσίας που ισχύει για τις πολυσύχναστες ακτές έκανε τα στραβά μάτια στον χώρο που λυμαίνεται ο εν λόγω επιχειρηματίας.

Voliotaki:
ΔΥΣΤΥΧΩΣ ΕΤΣΙ ΕΧΟΥΝ ΤΑ ΠΡΑΓΜΑΤΑ ΟΠΩΣ ΠΕΡΙΓΡΑΦΟΝΤΑΙ! ΩΣΤΟΣΟ ΘΑ ΠΡΟΣΘΕΤΑΜΕ ΟΤΙ Ο ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΑΣ ΤΗΣ ΠΕΡΙΟΧΗΣ ΤΟ ΜΕΡΟΚΑΜΑΤΟ ΕΠΙΔΙΩΚΕΙ ΚΑΙ ΕΧΕΙ ΚΑΛΕΣ ΤΙΜΕΣ. ΒΕΒΑΙΩΣ ΜΕΡΙΔΙΟ ΤΗΣ ΕΥΘΥΝΗΣ ΕΧΟΥΝ ΚΑΙ ΟΙ ΛΟΥΟΜΕΝΟΙ, ΑΦΟΥ ΚΑΒΑΛΑ ΠΑΝ ΣΤΗΝ ΕΚΚΛΗΣΙά, ΚΑΒΑΛΑ ΠΡΟΣΚΥΝάΝΕ.... Ο ΔΗΜΟΣ ΒΟΛΟΥ ΩΣ ΣΥΝΗΘΩΣ, ΔΙΑΚΑΤΕΧΕΤΑΙ ΑΠΟ ΤΡΙΤΟΚΟΣΜΙΚΕΣ ΑΝΤΙΛΗΨΕΙΣ ΚΑΙ ΦΟΒΕΡΗ ΑΝΕΠΑΡΚΕΙΑ....